Beneficiile Snowskatingului ca si Sport de Iarna

Beneficiile Snowskatingului ca si Sport de Iarna
Iarna reprezinta anotimpul odihnei si refacerii atat fizice cat si psihice. Putem intelege in mod gresit foarte usor faptul ca iarna nu ar trebui sa depunem efort fizic sau ca acesta ne-ar putea dauna in aceasta perioada a anului.

Intradevar, pentru cei mai multi dintre noi, practicarea unui sport de iarna poate reprezenta o provocare din diferite motive:

De cele mai multe ori, echiparea vestimentara speciala pentru sporturi de iarna este facuta necorespunzator sau chiar lipseste cu desavarsire. Acest lucru poate sa genereze probleme si dificultati in timpul practicarii unui sport de iarna. Echipamentele vestimentare de care aveti nevoie pe partii ar trebui sa contribuie la indepartarea transpiratiei de pe suprafata pielii, sa mentina cat mai multa din caldura generata de corp. De asemenea, conditiile meteorologice specifice din perioada de iarna cum ar fi precipitatiile si vantul fac necesara echiparea dumneavoastra cu articole vestimentare concepute pe baza unor tehnologii care le confera impermeabilitate si ajuta la crearea unei bariere impotriva vantului.

Asadar, cum putem sa ne asiguram ca suntem imbracati corespunzator pentru practicarea unui sport de iarna? Raspunsul este unul simplu, si anume “stratificarea” sau "regula celor 3 straturi".

Practicarea sporturilor de iarna implica depunerea unui efort mai mare, dar acest lucru nu ar trebui privit ca o problema ci mai degraba o oportunitate pentru a ne antrena diferite grupe musculare si parti ale corpului pe care, in celelalte anotipuri, le vom solicita.

De cele mai multe ori efortul si activitatile fizice sunt asociate cu disconfortul. O tinuta care serveste cerintelor sportului de iarna pe care doriti sa-l practicati va va ajuta sa obtineti confortul maxim de care ati avea nevoie pentru a va bucura de acest anotimp, astfel efortul perceput va fi redus semnificativ.

Nu ar avea rost sa discutam despre beneficiile pentru sanatate, deja cunoscute si popularizate, ale unor sporturi de iarna precum schiatul sau snowboardingul.

Totusi, putem sa aruncam o privire asupra snowskatingului - un nou sport de iarna - si asupra beneficiilor acestuia pentru sanatate.

Snowskate-urile pot fi descrise cel mai simplu ca fiind patine pentru zapada. Snowskate-urile sunt un produs unic destinat sporturilor de iarna, aprobate de Federatia ATSX, proprietare brandului Sled Dogs. Cei doi oameni din spatele brandului Sled Dogs sunt fratii norvegieni Ronny Paul Gydar si Tommy Einar Gydar Syversen. Ronny este un inliner care practica acest sport la modul hardcore, acesta si-a dorit sa practice inliningul si pe timpul sezonului de iarna.

Tommy este acel tip care iubeste activitatile sociale apres-ski si dorea sa gaseasca o activitate de practicat dupa sesiunile prelungite de schiat. Impreuna impartasesc pasiunea pentru Sled Dogs Snowskates si nimic nu-i bucura mai mult decat sa-si vada prietenii snowskateri bucurandu-se de Sled Dogs pe partii.

Este posibil sa fi observat deja cateva elemente caracteristice care tin de snowskating, fiecare dintre acestea contribuie la imbunatatirea sanatatii si a conditiei fizice.

Forta

In primul rand este vorba de postura caracteristica in timpul practicarii acestui sport. Pozitia de baza la snowskating este una joasa, asta insemnand ca va veti afla intr-o pozitie usor ghemuita, de squatting pentru perioade de timp lungi.  Snowskatingul ajuta in mod categoric la dezvoltarea fortei picioarelor si a muschilor gluteali, fiind si o oportunitate de distractie si relaxare.
Forta centrala a corpului este elementul cel mai important pentru a-ti proteja spatele si pentru a putea mentine o pozitie verticala. Snowskatingul creaza provocari la nivel vibrational pentru corpul tau. Combinand aceasta stimulare vibrationala cu stimularile constante ale cvadricepsilor si glutealilor obtineti o reteta perfecta pentru dezvoltarea fortei centrale a corpului dincolo de orice limita.

beneficiile sporturilor de iarna

Conditia fizica  


Antrenamentele la altitudine sunt recomandate pentru imbunatatirea conditiei fizice. Rezistenta intampinata in deplasarile iarna pe zapada la baza partiilor folosind tehnicile de snowskating te vor ajuta sa simti cum corpul tau incepe sa lucreze.

Agilitate


Schimbarile de directie pe Snowskateuri sunt rapide si pline de distractie. Trebuie sa-i permiti corpului tau sa se incline in viraje si sa-ti mentii in acelas timp postura corpului corecta. Exersand acestea pe zapada, in downhill si la viteze mai mari te ajuta sa-ti ascuti abilitatile in legatura cu agilitatea.

Echilibru


Nimic nu te ajuta mai mult in consolidarea echilibrului decat senzatia data de viteza combinata cu conditiile de teren schimbatoare sau situatiile in care trebuie sa faci slalom si sa eviti alti utilizatori de pe pista.

Snowskateurile Sled Dogs reprezinta o sursa de distractie si o modalitate de a va petrece timpul pe perioada iernii, ajutandu-va in acelas timp sa va mentineti sau imbunatatiti conditia fizica si starea de sanatate generala. Pasiti intr-o noua lume a sporturilor de iarna cu Snowskateurile Sled Dogs.

Ce alte motive ai mai dori pentru a-ti lua propriile Snowskateuri Sled Dogs ca sa profiti la maxim de fiecare zi pe partie?

Vezi Modelele

Alege-ti perechea de Snowskate-uri Sled Dogs care ti se potriveste!

Meniu

Optiuni

Click for more products.
No produts were found.

Create a free account to use wishlists.

Autentificare